Siirry sisältöön

Luotsiaseman pikku huone

Luotsiaseman pikku huone
50,00 € / vrk
Hinta sisältää 2 henkilöä.

Kauppias

Merikarvian kuntakauppa@merikarvia.fi044 7246 333Y-tunnus:0135202-4Kauppiaan ehdot

Ouraluodon luotsitoiminta Merikarvialla alkoi 1850-luvulla kaupankäynnin vilkastumisen seurauksena. Nykyinen kaksikerroksinen luotsitupa rakennettiin vuonna 1937 alkuperäisen vuodelta 1856 peräisin olevan luotsituvan paikalle. Ouraluodon luotsiaseman toiminta loppui vuonna 1968.

Luotsiasemasta voit vuokrata ylimmän kerroksen 2 hengen pikkuhuoneen, 6 hengen Luotsiaseman tuvan keskikerroksesta tai koko aseman. Yläkerroksen pikku huone on toiminut luotsin vanhimman huoneena ja siellä voi majoittua 2 henkeä kerrossängyssä. Pohjakerroksen isossa ruokailutilassa on jääkaappi, kaasuliesi ja -uuni, jotka ovat sekä Luotsiasemassa että Ryssänkasarmissa majoittuvien käytössä. Huomioithan, että ryhmät voivat tilausvenekyydin yhteydessä vierailla kolmannen kerroksen näköalahuoneeseessa.

Huom! Ouraluodon majoitustiloja eikä saunoja vuokrata juhannuksen aikana!

Majoitushinnasto:
Luotsiaseman pikku huone 50€/yö/2hlö
Luotsiaseman tupa (2krs.) 120€/yö/max. 6hlö
Koko luotsiasema 150€/yö/max. 8hlö

Ryssänkasarmi 120€/yö/max. 6hlö

Ouraluoto pikku sauna 30€/2h
Ouraluoto iso sauna 100€/4h

SAARELLA KÄVIJÖIDEN ON NOUDATETTAVA SEURAAVIA OHJEITA:

1.      Ouraluodon laiturit on tarkoitettu yleiseen käyttöön. Pääsy laituriin on annettava muillekin veneille. Etuoikeus kiinteän laiturin ulkosivun käyttöön on yleisökuljetuksia hoitavilla tilausveneillä.

2.      Veneessä yöpyminen on sallittu vain yhden yön/käyntikerta.

3.      Saaren länsirannalla on yleiseen käyttöön tarkoitettu grillitupa. Se on käytön jälkeen asianmukaisesti siistittävä. Tulenteko on sallittu vain merkityillä nuotiopaikoilla. Puuvajat sijaitsevat pikku saunan takana sekä Luotsiaseman vieressä. Telttailuun on yksi puulaveri saaren eteläpäässä.

4.      Saarella vierailevien on huolehdittava roskista ja jätteistä jätehuoltomääräysten mukaisesti. Ethän jätä myöskään ruokatarvikkeita kaappeihin.

5.      Kun Ouraluodossa on samanaikaisesti useita ryhmiä, toimitaan hyvien retkeily- ja veneily- tapojen mukaisesti siten, ettei tuoteta häiriöitä toisille ryhmille. Ryhmät voivat tilausvenekyydin yhteydessä vierailla kolmannen kerroksen näköalahuoneeseessa ellei sitä ole vuokrattu yksityistilaisuutta varten.

6.      Herkän ja kauniin luonnon ja kasvillisuuden säilyttämiseksi vaurioitta tulee saarella kuljettaessa käyttää ensisijaisesti pitkospuita ja polkuja. Koirat on pidettävä kytkettynä 1.3.–19.8.välisenä aikana.

7.      Kunnioita alkuperäistä kasvistoa ja linnustoa ja luonnon maisemaa.

 

Toivomme virkistäviä hetkiä Ouraluodolla, ulkomeren äärellä!

 

OHJEET JA SÄÄNNÖT VUOKRATILOJEN KÄYTTÄJILLE:

1.      Merikarvian kunta vastaa Ouraluodon tilojen ylläpidosta. Ouraluodon majoitustilat toimivat erämaisina vuokratupina, joiden siivouksesta vastaavat käyttäjät itse.

2.      Vuokratilojen varaus tehdään ensisijaisesti verkkokaupassa https://kauppa.merikarvia.fi. Varauksia otetaan vastaan myös puhelimitse soittamalla Merikarvian kuntaan 044 7246 333. Asiakkaan on oltava täysi-ikäinen ja asiakkaan tekemä varaus on sitova. Vuokrausvuorokausi on klo 14.00–12.00

3.      Varaukset maksetaan heti varauksen yhteydessä verkkokaupassa. Erityistapauksissa varauksista voidaan lähettää lasku.

4.      Vuokratilojen avaimet löytyvät Ouraluodolta älyavainlaatikoista, joihin asiakas saa tarvittavat käyttökoodit.

5.      Asiakkaalla on käyttöoikeus varausaikana varaamiensa tilojen varustukseen sekä varauksen mukaisiin petipaikkoihin. Tiloissa on huomioitava muut tilojen käyttäjät ja taattava kaikille nukkumisrauha kello 23 - 06. Asiakas vastaa omalta osaltaan tuvan ja sen pihapiirin siisteydestä. Tupakointi ja häiritsevä alkoholinkäyttö vuokrakohteissa on kielletty. Lemmikkieläimet on pidettävä kytkettynä saarella.

6.      Ota mukaan omat vuodevaatteet (lakanat tai makuupussi), ruokailuastiat, -välineet ja –tarvikkeet sekä riittävästi juomavettä. Keittiössä on vuokraajan käyttöön joitakin kattiloita ja muita astioita. Älä jätä kaappeihin mitään tuomistasi tavaroista. Luotsituvan pohjakerroksessa on ruokailutila, jossa on kaasuhella, valaistus. Ruokailutila on kaikkien vuokratilojen käyttäjien yhteiskäytössä.

7.      Aurinkopaneeleista tuleva sähkö on tarkoitettu vain valaistusta ja pieniä sähkönkuluttajia varten (kännykät tai läppärit).

8.      Saarella on kaivo, jonka vettä ei ole testattu juomakelpoiseksi. Kaivovesi on tarkoitettu saunoissa kiukaalle heitettäväksi, merivettä voi käyttää peseytymiseen.

9.      Huomaa, että Ouraluoto rakennusten pihapiireineen on yleistä virkistysaluetta. Luotsituvan kolmas kerros toimii näköalahuoneena, johon mm. tilausveneiden kuljettajat tuovat asiakkaitaan ihailemaan maisemia.

10.  Polttopuita voi ottaa puukatoksesta pikku saunan takaa tai Luotsiaseman vierestä puuvajasta.

11.  Vuokratilojen ovet on syytä yleensä pitää saarella oleskeltaessakin lukittuina.

12.  Huolehdi, että käyttämäsi tilat tulevat siivotuiksi. Siivouksen laiminlyönnistä perimme siivousmaksun ja matkakulut.

13.  Huolehdi, että tuottamasi jätteet kuljetetaan mantereelle, kunnan jätesäiliö veneilijöitä varten on Krookan vierassatamassa.

14.  Asiakas on velvollinen korvaamaan Merikarvian kunnalle vahingon, jonka hän on aiheuttanut tilalle, sen irtaimistolle tai tilan pihapiirille sekä vahingon, joka Merikarvian kunnalle aiheutuu muun retkeilijän kärsimästä vahingosta tai palvelun käytön estymisestä.

15.  Tiloille on verkkosivuilla tai muutoin ilmoitettu tietty majoituskapasiteetti eli vuodepaikkojen määrä, jota ei saa ylittää.

16.  Merikarvian kunta ei ole velvollinen korvaamaan luonnonolosuhteista, kuten esim. hyönteisistä, myyristä, hiiristä, muista luonnonvaraisista eläimistä tai odottamattomista säänvaihteluista asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa tai kuluja.