Siirry sisältöön

Kesä ja Meri - Porin tianoon tilkkuflikat 12.7.-14.8.2022

Gallerian Vanha Savun kesän toisena päänäyttelynä nähdään Porin tianoon tilkkuflikat: Kesä ja Meri -näyttely. Porin tianoon tilkkuflikkojen näyttelyssä on kesäisiä ja merellisiä tekstiilitöitä, jotka on toteutettu perinteisin ja modernein tavoin.

Näyttelyn avajaiset 12.7. 2022 Klo 18. Vapaa pääsy.

Gallerian vanhoissa savustusuuneissa on tänä kesänä Kankaanpään taidekoulun opiskelijoiden installaatioita.

Galleria Vanha Savu
Ti-Su 11-17
Varvintie 15, Merikarvia
Puh. 044 7246310

 

Taiteilijaesittely:

Porin tianoon tilkkuflikat on 25 vuotta sitten perustettu tilkkukilta, joka alkuaan koostui noin kymmenestä jäsenestä. Jäsenmäärä on vaihdellut vuosien aikana ja tällä hetkellä kiltaamme kuuluu viisi aktiivisesti toimivaa jäsentä, joista kaksi on perustajajäseniä.

Kiltamme kuuluu valtakunnalliseen Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n ja osallistumme vuosittain yhdistyksen järjestämille tilkkupäiville.

Tänä vuonna tilkkupäivät pidettiin Kankaanpään opistolla. Tilkkupäivien yhteydessä järjestettiin "Säänkestävä” -kilpailu, johon osallistuimme yhteistyöllä ja työmme sijoittui toiseksi.

Vuosien varrella olemme mm. pitäneet erilaisia kursseja uusien tekniikoiden oppimiseksi ja osallistuneet muiden järjestämille kursseille. Olemme pitäneet näyttelyitä, valmistaneet nuppupeittoja Satakunnan keskussairaalan keskososastolle, lastentarhoihin tyynyjä ja vanhainkotiin peittoja sekä lahjoittaneet Turvakoti Esikkoon peittoja ja seinätekstiilin sekä Satakunnan maakuntaliiton tiloihin seinätekstiilin.

Porissa olemme järjestäneet Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueen tilkkukiltojen yhteistapahtuman kaksi kertaa.

Diversity in Europe -näyttelyyn Birminghamiin v. 2017 valittiin Tilkkuflikkojen Merja Kainulaisen työ edustamaan Suomen Tilkkuyhdistystä.

Tilkkutyötekniikoin valmistetaan tilkkupeittoja ja muita käyttötarvikkeita, sekä taidetekstiilejä.

Tilkkutöitä tehdään joko täysin uusista tilkkutyökankaista tai kierrätysmateriaaleista tai yhdistellen, kukin mieltymystensä mukaan ja käyttötarkoituksen perusteella.

Kankaita myös värjätään ja kuvioidaan eri tekniikoin.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä kiltamme vetäjään Merja Kainulaiseen, s-posti merjakainulainen57@gmail.com