Siirry sisältöön

Siiville -taidenäyttely 15.6.-11.7.2021 Galleria Vanha Savussa

Gallerian Vanha Savun kesän ensimmäisenä päänäyttelynä nähdään Mari Teerenkosken maalauksia. Taiteilija yhdistää teoksissaan rannikkomme lintuja ja ajan patinoimaa puuta. Lokki kirkuu huikaisevan sinisellä taivalla ja silkkiuikku tuudittaa poikasia selässään meren tyyntä pintaa pitkin. Sitkeä, vanha puu pitää sisällään tuhansia tarinoita kalastajien karusta ammatista sekä emäntien arkisista askareista. 

Galleria Vanha Savu
Varvintie 15, Merikarvia
Puh. 044 7246310

 

Taiteilijaesittely:

Olen Mari Teerinkoski ja olen syntynyt vuonna 1978 Raumalla. Taiteilijan ”urani” alkoi vuonna 1984 minun 6-vuotiaana mummoni saunakamarissa järjestämästäni taidenäyttelystä, joka koostui pääasiassa lyijykynäpiirroksista. Siitä lähtien taiteen tekeminen on ollut erittäin tiivis osa elämääni. Pääasiassa kuvataide ja öljyvärit ovat ominta alaani, mutta myös kamera on minulle mieluinen väline. Linnut ilmestyivät taiteeseeni saaristoon muuton yhteydessä vuonna 1997.

Olen opiskellut Lounais-Suomen käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa vaatetusalan artenomi-linjalla vuosina 1994-1997, ja Suomen kalatalous- ja ympäristöinstituutin veneenrakennuslinjalla 2006-2009 josta valmistuin veneenrakentajaksi ja vuonna 2009 Turun ammattiopistosäätiön venemestarin opintojen päätteeksi minusta tuli Suomen ensimmäinen naisvenemestari.

Lisätietoja https://teerinkoski.fi/