Go to content

Luontotulkit -taidenäyttely 13.7.-15.8.2021 Galleria Vanha Savussa

Gallerian Vanha Savun kesän toisena päänäyttelynä nähdään Matildan Kääntän ja Meri Mäntylän maalauksia. Taiteilijoiden yhteisnäyttelyssä Luontotulkit - Mielenmaisemia maalta ja mereltä, on väriä, tekstuuria ja leikkisyyttä. Teokset ovat saaneet inspiraationsa Suomen rikkaasta luonnosta. Ne on tehty herättämään erilaisia voimakkaita tunteita katsojassa.

Galleria Vanha Savu
Varvintie 15, Merikarvia
Puh. 044 7246310

Taiteilijaesittelyt:

Matilda Kääntä

Asun Tampereella yhdessä mieheni ja robotti-imurimme Tiinan kanssa. Olen itseoppinut taiteilija, vaikkakin lapsuudessa ja nuoruudessa sain oppia kuvataideluokalla. Taideyritykseni Retee arts on saanut nimensä sekä taidetyylisuuntani, että persoonani mukaan: ei liian tarkkaa piperrystä vaan isosti ja näyttävästi eteenpäin! Oman taiteen lisäksi yritykseni Retee arts järjestää taidetta & viiniä -iltamia, taidepolttareita ja muita taidetapahtumia, missä jokainen pääsee kokemaan taiteen tekemisen iloa. Filosofiani on, että jokainen koti ansaitsee jotain erityistä ja kaunista seinille korostamaan kodinsielua. Käytän myös paljon töissäni kierrätysmateriaaleja niin pohjina työstömateriaaleina. Töissäni on usein havaittavissa vahvaa liikettä, kontrastisuutta sekä erilaisia tekstuureja. Etsin luovuuteni rajoja kokeilemalla paljon erilaisia tekniikoita. Tämän näyttelyn töissä on käytetty materiaaleina lyöntimetallia, mediumeista luotuja massoja sekä akryylimaaleja.

Meri Mäntylä

Olen itseoppinut kuvataitelija Espoosta. Kuvataide on aina ollut tapani käsitellä sekä omaa sisäistä että ulkoista maailmaani. Tunnen ja koen jatkuvasti paljon sisälläni. Usein kaiken sanallinen ilmaisu on haastavaa, rönsyilevää sekä tuntuu keskeneräiseltä. Sen sijaan, yhteen kuvaa ja sen jokaiseen yksityiskohtaan voin sisällyttää kaiken, mitä en pysty sanoiksi muuttamaan ja vielä enemmän. Yksityiskohdissaan kuva sisältää yksittäisiä tunteitani ja kokemuksia sekä kokonaisuudessaan sen kaiken, minkä haluaisin lauseina sanoa. Lisäksi kuva paljastaa aina jotain, mitä ei itsestään kuvan tekovaiheessa tiedosta. Sen näkee vasta katsoessaan kokoanisuutta, omaa itseään ulkopuolelta. 

Käytän itseni ilmaisuun monia tekniikoita ja pääasiassa ilmaisuntarpeeni määrittelee käytettävän tekniikan. Käytän akryylimaaleja, vesivärejä, öljypastelleja, tusseja, graafisiin töihini digitaalisia työvälineitä sekä näiden yhdistelmiä saadakseni tarpeeni mukaisen lopputuleman.